Dobrý den, jsem zaměstnancem společnosti poskytující služby v oblasti rychlého občerstvení a mám dojem, že zaměstnavatel neplní podmínky stanovené pro bezpečnou a zdraví škodlivou práci. V kuchyni povětšinou neklesá teplota vzduchu pod 35°C a v dnešních horkých dnech atakuje téměř 45°C a to především v důsledku toho, že není funkční či plně funkční klimatizace. Zaměstnavatel sice poskytuje ochranné nápoje, avšak mám pocit, že nerespektuje max stanovenou pracovní dobu při takto vysokých teplotách, podle nařízení vlády č. 178/2001Sb. Zaměstnanci tam tráví celou směnu, tj povětšinou 8h. O něco lepší situace je u pultu, nicméně i tam je teplota kolem 30°C v zásadě pravidlem. Proto vás žádám o pomoc, jak zjistit, zda podmínky, ve kterých je práce vykonávána jsou či nejsou v rozporu s výše uvedeným nařízením a kam se popř. obrátit o následnou pomoc. Děkuji za odpověď.